Al-Fatihah buat Nenda..  

Saturday, January 30, 2010


Salam,,
Entri duka..
Telah berpulang kerahmatullah nenda tercinta (nenek kepada hubby) pada hari kamis lepas 28 januari 2010 @ 10.10malam pada usia 85tahun disebabkan sakit tua..
Jenazah telah selamat dikuburkan semalam di tanah perkuburan Tmn Mesra Kajang.
Semoga Allah SWT mencucuri rahmat keatas roh nya.. Amin
Al-fatihah..

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


Nauradinda is 3 Months n 1 Week old already..  

Friday, January 22, 2010

Salam..
Hari ini Jum'at 22 January 2010.. Pagi tadi Dinda telah menerima vaksin 5in1 untuk imunisasi yang ke- 3 bulan. Dan sekali lagi dinda tidak menangis sedikit pun ketika di suntik.. cayanggg dinda :) Tapi saat ini bunda sedang siap sedia karna mungkin dinda akan mengalami sedikit demam selepas imunisasi kali ini..

ok hasil pemeriksaan dinda tadi di klinik :
- Berat 5.2kg
- Panjang 62cm
- BMI untuk umur 13.5 (ok lah masih ditahap normal.. hehe)
- Lilitan kepala 37cm
- Lilitan dada 38.5cm
- ..and so far active.. Alhamdulillah :)



Perkembangan Dinda sekarang :
~ Sudah pandai menelungkup/meniarap (umur 2,5 bulan dinda dah boleh meniarap ^,^ )
~ Kerap memberikan senyuman manisnya pada semua orang :)
~ Sudah pandai merasa kesunyian kalau ditinggal sendirian
~ Suka masukkan tinjunya kedalam mulut dan menggerak2kan tangan didepan muka
~ Suka buat bunyi2, cakap2, dan buat buih2 dari air liurnya
~ and.. dah boleh join abang Naddim nonton kartun sama2 :p

Alhamdulillah atas pencapaian dan kemajuan dinda sampai kehari ini.. Bunda berharap dinda sehat selalu, aktif, happy, membesar dengan baik,, dan semoga menjadi anak yang solehah ya nak ya :) Amin..

Wasalam ^

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


BunDa Fever.. :(  

Monday, January 18, 2010

Salam,,
Sejak Jum'at yang lalu bunda gak berapa sehat.. Demam!! yup, Demam+Flu. Sebenarnya bunda jarang2 banget dapet demam,, Even lagi musim demam sekalipun bunda jarang2 banget kena lho!!.. Tapi ya mungkin kali ini udh saatnya giliran kena yach?!?! hehe
Sakit, sehat, ajal, maut, rezeki.. semua datangnya kan dari Allah. Kita harus terima dengan lapang dada :) Kalau cuman demam biasa kayak gini mah baru cobaan kecil namanya,, ya kan!!??

Sebenarnya bunda bukan risau ama diri sendiri kalau lagi demam, Tapi risau ama dua tentara bunda yang masih kecil2 takut mereka ketularan juga.. *gimana gak risau, bunda bersin2 tanpa henti disetiap penjuru ruangan..* Plzz dech jangan sampai mereka ketularan demam... :(

Tapi Alhamdulillah sepanjang kesehatan bunda kurang stabil, Ayah mampu menjaga anak2 kecilnya dengan baik. Terutamanya jaga dan layan peel si abang Naddim.. Thanks dear :)
Karna bundanya demam, kita sekeluarga weekend kemaren dirumah aja,, Cuman ayah dan Naddim yang bentar2 keluar beli makanan (b'fast, lunch, dinner.. and beli icecream) *Maklumlah si-Chef lagi demam, gak kuat masak huhu*

Ohya.. disebabkan demam jugalah tanaman dikebun bunda pada layu semua :( ya iyalah.. semua karna bunda gak kuat pergi manen n mbajak *hehe kayak kerja manen beneran aja.. * Ayah pasti jengkel banget dech kalau tau yg satu ini *sakit2 koq masih mikirin farmville!!! hehehe


ini dia tanaman dikebun bunda yg pada layu :(

Yah.. itu lah kehidupan.. kadang sakit,, adakalanya sehat,, kadang diatas,, adakalanya dibawah.. Semua itu kita harus terima dengan redha.. Sekarang Alhamdulillah bunda udh agak baikan.. tapi obat masih harus diminum sampai bener2 sehat!! *bete banget denger ayah 'membebel' pasal minum obat.. huuhu* Dan Mudah2an anak2 bunda juga sehat2 selalu.. begitu juga si Ayah cayank!! hehe

nih dia obat yang kudu di abisin.. adoiiii!!!!

Aktivitas berkebun??? ya,, tentu saja harus dilanjutkan.. haha!! barusan habis buang tuh peas yg udah pada layu,, and tanam balik yang baru.. tinggal nungguin manen besok hehe!!

Ok dech,, kepada yang lagi berkebun selamat berkebun!! dan JAGA KESEHATAN ANDA SELALU!! kalau udah sakit siapa yg susah?? mereka dan keluarga mereka juga yg bakalan susah!!! kahhhhh... so kesehatan itu sangat berharga!!!.. :)

W'salam :)

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


1 hari jalan..Letih, tapi berbaloi!!!  

Friday, January 8, 2010

Semalam pagi2 kami dah keluar rumah menuju Imigresen Damansara Kuala Lumpur. Tujuannya : -Buat passport untuk my girl, -Tukar foto dipassport my boy [passport naddim skrg guna foto dia masa umur 4 bln, so skrg kena tukar mengikut wajah semasanya :D ], dan urusan yang paling penting sekali -renew my visa :)..

Alhamdulillah semua urusan selesai sebelum tengah hari berkat jasa baik kawan2 hubby yg kerja disana.. tak perlu beratur panjang,, yang penting semua persyaratan cukup!!



Settle ketiga2 urusan tu kitorang pun pegi lunch.. @san francisco midvalley.. makan kat sini masa lunch time dapat murah,, amik set lunch hour.. harga lebih kurang gi pizzahut jehh.. :)

Abis makan jalan jap kat midvalley.. then singgah kat robinson the garden.. petang dalam kul 4 balik umah.. penat kaki!! kids pun penat sampai rumah semua tertido zzzzZZzz... :)


Alhamdulilah dapat settlekan 3 urusan dalam 1 hari.. memang berbaloi!!! :)

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


Aktiviti Hari Ahad 03/01  

Tuesday, January 5, 2010

Kemanakah Naddim & Naura menghabiskan waktu luang dihari Minggu awal tahun 2010 yang lalu??

Haaa ni dia.. sg. Janda baik Bentong, Pahang.. Perjalanan memakan masa lebih kurang 1jam setengah saja,, bertolak pagi, singgah sarapan kat genting sempah.. sempat sesat jap [hubby terlupa jalan].. dan sayangnya air sungai yg bersih sedikit berubah warna sebab baru jeh lepas hujan pagi tu.. Tapi yang penting Naddim happy mandi sungai dengan atuk!! and relax2 sampai petang.. :)

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


Blog Widget by LinkWithin