My Implanon for 3years  

Saturday, April 30, 2011

Salam n Hi...

Setelah sekian lama pikir punya pikir.. bincang nyer bincang.. akhirnya 28 April '11 yg lepas saya ambil keputusan untuk pasang implanon saja. alasannya :



.. of course sebab belum bersedia nak lalui ceaser lagi. Sebelum ni dokter pun dah bagi tau disebabkan dah dua kali operation bersalin maka next persalinan pun nnt mungkin akan operation juga.. dan dokter juga menyarankan supaya saya menjarakkan kehamilan dlm 3-4thn lagi untuk kebaikan ibu dan bayi..




Setelah discuss ngan hubby, saya pun buat temujanji ngan klinik Nur Sejahtera-LPPKN KL.. then esoknya datang, terus pasang. Awalnya cukup takut gak tengok jarum n benda yg nk dimasukkan tuh.. tp Alhamdulillah tak sampai 1minit siap pasang.. and nextweek akan ada temujanji lagi untuk check my arm n buat ujian papsmear pula..




Harap semuanya berjalan lancar sepanjang 3 tahun kedepan ini.. bak kata orang "kita manusia hanya mampu merancang, namun segala kuasa hanya Allah yg menentukan" :) Semoga Tuhan melimpahkan rahmat dan hidayahnya buat keluarga tercintaku.. Aminn :)



***

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


Blog Widget by LinkWithin