Naddim @Ayah's office  

Monday, August 17, 2009

Tomorrow (sunday) ayah terpaksa datang office (bos suruh siapkan beberapa tugas)..
So pagi after breakfast ayah siap2 ke office.. tapi karna ayah siap2 mau keluar gak pake baju kerja, naddim mikirnya ayah mo keluar jalan2.. akhirnya dia nangis2 pengen ikut..

Bunda : ya udh ayah.. bawak aja naddim.. kasian dia nangis tuh..
Ayah : gimana mau bawak, nnt sapa yg jaga,, ntar kerjaan gak kelar2 ampe malem ;/
Naddim : ayahhh.. ituuuttt.. (sambil nangis...)

Hmm akhirnya bunda yg ngalah.. bunda terpaksa ikut ke office ayah nemenin naddim, gak apalah.. itung2 bisa window shoping bentar at 'midvalley' or 'robinson at the garden' (opss window shoping doang lho..biasalah masih pertengahan bulan) huhu

[View from 28th Level]

Lagi nungguin ayah nyiapin tugas.. bunda & naddim yang lagi boring sempat take some picture in here.. hehe.. kurang kerjaan kali yach!!


[Stop!!]


[Bos dengan pekerja lagi meeting]


[At Pantry]


[Setelah kerjaan ayah selesai kami pergi lunch @food garden...]

[Thai Tomyam.. sedap!!]






:::::::::::::::::::ok thats all for my entry today:::::::::::::::::::::
:::::And HaPPy 64th MerDEKA Day INDONESIA (today!!):::::
::::::::::::::::I Proud Of mY Country::::::::::::

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


Coming soon Baby!! ::30 weeks & 1 day pregnant::  

Friday, August 14, 2009




AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


:: TEPPANYAKI :: AYAM PENYET ::  

Monday, August 10, 2009

Ini entri makan-makan last week n 2 weeks ago..
Teppanyaki and Ayam penyet. Dari namanya pun udh tau kan ini bukan dalam satu tempat.. hehe yang satu japanese cuisine, satu lagi indonesian cuisine..


@ TEPPANYAKI
Jusco Equine Park

ini masa g lunch kat jusco equine park.. Tak ada sebab kenapa nak makan kat sini.. saje nak try jeh.. lagi pun mana2 kedai makan crowded sangat time tuh!! tempat ni jer yg nampaknya boleh order cepat and terus makan :)







[Ice Lemon tea RM 2.50]



[Green Tea RM0.90]



[Chicken Teppanyaki RM 9.50]



[Salmon Fish RM 15.50]




[Ayah mumum]



["..oppss!! dun take my pic!! naddim malu ooo.."]


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

@ AYAM PENYET
No.6 PJS 8/2
Complex Mentari Bussiness Park
Bandar Sunway 46150 PJ-SeL
Tel:03-5630911


Haa yang ni lak masa makan malam sabtu lepas.. dinner at ayam penyet. Penyet aka kemek haha.. masa datang tu memang tengah crowded sgt (student indo ramai makan sini) tapi syukur tunggu order tak lama sangat.. yelahh perut ni dah lapar sgt2 time tu.. Over all menu kat sini tak la begitu sedap.. boleh laaar (for me la.. tak tau la kalau orang lain nyer selera),, coz i think ayam penyet di negara asal lebih mantopp!! compare dari yang ada kat sini. hmm 0ne to ten, i give 'six' la kat restoran nih!!



[ohh.. anak ayah!! masa sampai restoran,
naddim still slepping dengan nyenyakk]
[mulut sampai ternganga!! siap buat peta kat t-shirt ayah.. haha]
[Es teler/Es Campur RM 4.00]


[Sayur PeceL RM 4.00]

[Lele Penyet RM 6.00]



[Sayur Asem RM 3.50]
yg nie kan, my mum buat lagi sedap!!.. huhu



[Ayam Penyet RM 7.00]


[Kertas order ;p ]





:::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Ok!! itu saja entry saya kali nie.. next time citer lain laks.. bubye :').. klu rasa ada yg nak di komen pasal makanan tuh komen lah.. klu rasa teringin nak mencuba sila la kunjungi alamat yang tertera.. hehehehehe.. peace bebe!!

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


Listen the music!!  

Thursday, August 6, 2009

Salam.. and hi all!!
Today is wonderful day and i'm in a gud mood now :) hehe..
Hope u all is having a wonderful day too!!
Okay this is my new LO 'dipagi hari',, hihi
With foto of my naddim..

Naddim mmg suka dengar music depan pc
( take over pc bunda dia hoho ;p)
Sometime rasa rimas 'n geram juga kalau Naddim dah start
kacau bunda online or buat keje depan pc..

Tapi ada masa2nya bunda kasi chance juga
untuk dia duduk 'n enjoy depan pc
With his songs, his cartoon
(dora, wonder pets, upin ipin,,, lalalala~~~)

Anyway enjoy it!! Thx for ur time all :)
~~~~plz come again next...~~~~

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


Pemergian Mbah Surip  

Wednesday, August 5, 2009



"..tak gendong kemana-mana....HahaHA~~~"

Mbah surip meninggal disaat mengecapi popularitas...

Kematian Mbah Surip mengingatkan kita tidak ada yang abadi.

Kekayaan, ketenaran, bahkan keangkuhan tak mampu menghentikan maut.

Hanya amalan yang akan dibawa mati.

Selamat jalan Mbah Surip,

We Love You Full..





note : "My son really like this song ^-^ "

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


August Desktop Calender + Got an Award!! yay!!  

Monday, August 3, 2009

Today.. 03rd August'09..
hmm rasanya belum terlambat untuk posting entry yang satu ni kan?!?!
Well, a new month, a new day right??
I hope everyone is having a wonderful day!! :-)

Okay,, this is a little FREEbie - 'August desktop calendar' from Kenna
Thanks so much for this very cute August desktop kenna, it’s really nice!!


and...
Wow! Wow! Wow! I got an Award!!

I am just so happy and excited and surprised!!

This award came from
a wonderfully n' very talented scrapper,, Emma (-kawan blogger baru qu ;')- )

Thanks for the nomination Emma ^_^

so,, i want to share this award also to :
k'watie , Ubaidina, diah-mama pasha , sHam, K'Aimi, @yankMira, Lidya

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


Blog Widget by LinkWithin