The Modem & His Car  

Friday, July 31, 2009

This is the story bout last tuesday.. Seperti biasa every morning after sarapan hubby siap2 go to d office. Udh rapi, cium tangan, cium pipi kiri-kanan (like a kid go to school aja.. hehe) dia pun keluar rumah menuju masuk to his car. Tak macam biasanya, bunda tak temankan hubby sampai depan coz sakit perut nak ke toilet..Ketika keluar dari toilet, pelik tengok hubby tak pergi lagi..sambil godek-godek enjin kereta.. hmm sah!! kete dia meragam lagi la tuh!! huh!

Akhirnya dia masuk balik dalam rumah,, make some call,, call bos inform datang keje lambat, then call mat bengkel suruh datang kerumah.. rupanya battery's car rusak!! perlu di tukar.. huhu RM lagi :( Pagi2 dah keluarkan RM.. (cam tau2 jer kete tuh semalam baru gaji hoho~~~)

Ketika mat bengkel and hubby berusaha tukar battery kete sambil diperhatikan pancaran sinar matahari yg semakin panas (time tu dah 10am++ LOL!!),, aku masih duduk depan pc mencuba internet yg tetiba jadi bahlul aka mengong.. My 'berukband' ok but after 1 minute dia disconnect sendiri n berulang kali macam tu!! huh tension..

I thought maybe modem is broken coz sebelum tuh pernah jatuh.. hubby pon pikir camtu so sebelum go to ofis (after his car ok hubby mandi n sarapan lagi then pergi ofis) hubby kata "nnt kita beli modem baru kay" (hhmmm RM lagi..)

En Hubby Tengah tension ngan kete dia (So pity hubby :( )

So hari tu cuti la berinternet.. buat la keje apa yang patut..
The next day hubby bawak modem bertuah kami tu gi opis dia.. saja nak try ok tak kalau on9 kat kawasan lain.. dia dah try kat mana2 tempat sampai kat tepi highway pun dia try tapi ok jeh!! ha.. menabjubkan bukan?!?!...


So sah la modem tu ok je.. line kat umah aku yg mengong 2-3 hari ni .Oh.. thank God!! tak jadi la duit melayang untuk beli modem baru.. yer la.. harga modem skrg paling cikai pon dah RM200-300 tul tak?!?!

Nie la my 'berukband' yang bertuah tuh(..Jangan ler meragam lagi lepas nie yerr..)

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


LO suka-sUkA..!!  

Tuesday, July 28, 2009

Kali nie lagi kepingin buat LO for my Naddim.. kebetulan ada mood and tahap rajin lagi meningkat untuk 'godek-godek' adobe photoshop.. hehe
Kalau dulu waktu masih aktif di fotopages,, memang hari2 suka banget scraping2.. almost my posting mesti pake LO.. well sejak sifat malas lebih bayak dari rajinnya (mmg gak rajin like fliffy yg slalu menghasilkan a wonderfull LO's..) n waktu yang gak mengizinkan untuk duduk lama2 depan pc, makin jarang aja dech nge scrap :'(

Anyway i still luv scraping!! bcoz sometime mampu menghilangkan stress lho!! n akan ada satu kepuasan klu udh lihat hasilnya.. OK!! gak mau cerita banyak2 :) ~~~Enjoy it!!

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


Pekena Nasi Padang...  

Thursday, July 23, 2009

last saturday memang hari yg memenatkan.. sebelah pagi tak macam biasanya.. bunda tetiba jer rajin prepare for b'fast. yang simple2 jeh.. wat nasi goreng haha..slalunya klu saturday and sunday kitorg b'fast kat kedai mamak je.. biasalah nak pekena teh tarikkk..

Tapi pagi tu ayah n bunda makan nasi goreng ala 'bunda mella' jeh hehe.. and naddim cam biasa la ngan coco crunch dia.. bila try bagi nasi goreng dia tak moh and dengan spontannya geleng2 kepala sambil cakap .."noooo.. nooo.." tapi klu bagi coco crunch spontan kuar dari mulut dia kata".. cedap!! cedap!!"

tghhari kitorg plan nak gi kenduri kahwin adik ofismate ayah kat dewan Au2 keramat.. dah get ready nak kuar nih,,.. tetiba naddim membuang hajatnya hoho.. hmm.. turn ayah la pulak bersihkan kali nie yer..hehe.. tapi nasib dia membuang masa kat umah lagi.. klu kat kete or kat kenduri orang lagi susah kan!!

Abis makan free kat kenduri and perut kenyang.. ayah ajakbalik umah nenek naddim kat AU5 coz memang dah dekat pon tapi masa on d way tu singgah jap umah obek (pak cik ayah kat AU3).

Sampai jer Au5 umah nenek dalam kul 4 ptg,, tgk2 MIL takde kat umah.. dia ada aktiviti kat puchong rupanya.. yang ada kat umah atuk n pak ndak naddim jer.. dua dua tgh layan tido.. hmmmm... apalagi berehat je la jap sambil layan astro..

Lepas asar kitorang gerak.. nenek tak balik2 lagi.. hubby ajak gi jusco AU2 setiawangsa.. dah alang2 sampai sana i pegi la beli barang dapur sikit.. coz kebetulan lak esok ada kekawan nak datang umah.. so wat masak2 la sikit.. hehe..

Masa kat jusco tu punya la tension tgk naddim ni mengada2, meraung, minta dukung, macam2 lah perangai dia.. paling tak tahan klu dia dah kuarkan senjata ampuh dia tu, hmm apalagi.. tangisan maut tu laaa.. sure sume org akan tengok kat kitorg klu naddim meraung!!.. macam kena cubit padahal tak cubit pon!!.. maluu ooo :'(

Kuar dari jusco hari pon dah gelap.. perot dah berbunyi coz lum makan malam lagi.. Akhirnya singgah la kat kampung baru KL.. klu dah kat area tu slalunya klu nak makan kenyang kitorg makan nasi padang jer.. hehe katne lagi "restoran garuda emas" jalan raja alang tu la..
Dari jaman2 bunda jadik student dlu lagi dah slalu makan sini ngan ayah.. brader waiters yg amikkan order tu pun sampai dah cam kitorg.. dulu masa bunda belum kahwin dia slalu tegur n beramah mesra bila datang makan sana,, tapi masa nampak bunda dah jadi bini org dia senyum mesra pelanggan jer.. then masa bunda datang ngan anak 1 dia bagi senyum kat naddim aje.. and last time makan sana tengok bunda boyot mengandung dia hanya jeling2 wat duno shj!!! hhaha.. tak pe lah.. nk wat camne.. dah jadi mak orang kan.. saham pun dah merundum jatuh lah kahhhh!!
@JusCO Au2

Naddim kat Jusco AU2,, lepas pujuk naik kete2 nie baru dia ok.. nasib baik la benda ni free, jusco kasi free jeh.. kalau kat tempat lain kena sewa tau.. kat sunway 1 jam RM2 menatang nih!!



@foodcourt jusco.. naddim main tak hengattt!!! penat layan dia..


@Nasi Padang


for information, sebenarnya nama restoran nasi padang ni dah banyak kali tukar2.. dulu nama dia 'garuda maju',, pastu tukar lagi 'garuda nasi padang'.. then 'seri garuda emas'.. hmm agaknya dak banyak kali tukar2 owner kot pasal tu la asyik tukar2 nama jerr.. lepas ni tak tau lak dia nak tukar nama per.. jangan tukar jadi restoran 'burung Garuda' sudahhh hehehe.. tak pela janji rasa n selera nasi padang n satay nyer tetap sama.. tak berubah... :)




Naddim 'menomm'

me :)

Jus Limau RM4.00


Es Pokat (Avocado blend RM4.00)



Nasi + Lauk RM 6.50

Selalunya makan kat nasi padang semua lauk akan di hidangkan di meja kita.. then kita akan pilih mana yg kita nak,, mana lauk yg kita amik itulah yg akan di kira.. tapi kat sini kalau nak amik terus (layan diri) pun boleh gak..


@ayam POP


Sambal lado hijau ( sambal cili hijau)HOT!!

Sayur pucuk ubi..



Satay padang RM 4.00


style naddim mamam... nyumm!! habis sepahhh


Antara salesman yang hadirrr!!
RM 10.00 per each,,hehe tapi tak jual kat restoran nih!!



AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


Hari jadi ku...  

Thursday, July 16, 2009

Hai semua,,, today I really want to thank everyone who sent me a birthday message!
That's really sweet..! huhu..

Out of habit, I like to claim July for myself. All of it.
I like to indulge myself a little. I like to buy myself something new.
I like to think of something I’ve always wanted to do, and heck, just do it.
I also like to sit back and remember the good things in my life.

hmm..well.. last nite my hubby organised a little and simple surprise for me
with beday cake, some doughnuts from krispy kreme , mcdonnald set, and some of fruits..
and also sweet fresh flower for me of course huhu!!
thanks so much dear for everything..

I’m astounded that I’ve known this guy for 8 years and
we still have so much to say to each other.
And that I’m still madly in love with him. muahhss!!

thanks abg coz dah jaga mella and naddim..sayang kat kitorang..
meskipun sometime mella ni banyak kerenah n cerewet (sedar pon.. hehe)
and meskipun naddim notty n suker kacau abang tapi u're tetap hubby n ayah yg terbaik buat kitorang :)



Bunda's beday cake..;

donat yg begitu maniesss..
its too sweet for me :(

Naddim.. Bunda.. Ayah..;

"tiup lilin nya...~~";
Ayah nak takut2kan naddim..
naddim memang takut ngan mask tue
Naddim & Bunda yg babab.. ;

yummyyy!! ;



Naddim yang noty...;


lastly thanks again for everythin u've done for me and our lil' family..
u make my life perfect with our lovely son :')
hope u alwayz love me 4eva.. muahss dear!!

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


Today is The day.....!!! 15 july '09  

Wednesday, July 15, 2009










AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


Naddim with neNek @the GarDen fooD court- Mid valleY  

Wednesday, July 8, 2009

This is my 2nd time lunchs @the GarDen fooD court- Mid valleY nie.. tapi ni adalah pertama kalinya nenek n Naddim berkunjung mari... hehe,, so lepas penat pusing2 dalam the garden tu n sempat singgah lak ofis Hubby kat level 28 tu kitorang pun penat lahhh.. so kenalah isi perut dulu..

Naddim & NeNek;


posing depan menu;


The food court was quite big with a lot of stalls selling various
types of food - ada Korean, Japanese, Thai, Chinese, Italian, Western,
Mamak, Chicken Rice, desserts, etc...


Selamat datang!!;


Penang food... the proprietor can be annoying sometimes...
as they tried to push their food everytime people walked pass their stall..
Penang food;
so cRowded huh!!;


Lanna Thai stall... yup! Thai food of course...
I noticed a lot of people actually placed their orders here so I decided to give it a try.

Lanna Thai;


Pineapple fried rice;

Pineapple fried rice @ RM7.50 - a decent fried rice, which was enough for me.
However, the chilly sauce was hot and went well with the fried rice. Love it!


hmm.. yang ni i forgot price n apa name menunya.. my Hubby's menu!!

ABC time's LOL;

Mari mamammmm;


Naddim Nak nekkk!!;


Ayah & Anak;


NadDim NauFaL PasYA;


Walking On the red carpet!!;



AddThis Social Bookmark Button

Links to this post


Blog Widget by LinkWithin