Pekena Nasi Padang...  

Thursday, July 23, 2009

last saturday memang hari yg memenatkan.. sebelah pagi tak macam biasanya.. bunda tetiba jer rajin prepare for b'fast. yang simple2 jeh.. wat nasi goreng haha..slalunya klu saturday and sunday kitorg b'fast kat kedai mamak je.. biasalah nak pekena teh tarikkk..

Tapi pagi tu ayah n bunda makan nasi goreng ala 'bunda mella' jeh hehe.. and naddim cam biasa la ngan coco crunch dia.. bila try bagi nasi goreng dia tak moh and dengan spontannya geleng2 kepala sambil cakap .."noooo.. nooo.." tapi klu bagi coco crunch spontan kuar dari mulut dia kata".. cedap!! cedap!!"

tghhari kitorg plan nak gi kenduri kahwin adik ofismate ayah kat dewan Au2 keramat.. dah get ready nak kuar nih,,.. tetiba naddim membuang hajatnya hoho.. hmm.. turn ayah la pulak bersihkan kali nie yer..hehe.. tapi nasib dia membuang masa kat umah lagi.. klu kat kete or kat kenduri orang lagi susah kan!!

Abis makan free kat kenduri and perut kenyang.. ayah ajakbalik umah nenek naddim kat AU5 coz memang dah dekat pon tapi masa on d way tu singgah jap umah obek (pak cik ayah kat AU3).

Sampai jer Au5 umah nenek dalam kul 4 ptg,, tgk2 MIL takde kat umah.. dia ada aktiviti kat puchong rupanya.. yang ada kat umah atuk n pak ndak naddim jer.. dua dua tgh layan tido.. hmmmm... apalagi berehat je la jap sambil layan astro..

Lepas asar kitorang gerak.. nenek tak balik2 lagi.. hubby ajak gi jusco AU2 setiawangsa.. dah alang2 sampai sana i pegi la beli barang dapur sikit.. coz kebetulan lak esok ada kekawan nak datang umah.. so wat masak2 la sikit.. hehe..

Masa kat jusco tu punya la tension tgk naddim ni mengada2, meraung, minta dukung, macam2 lah perangai dia.. paling tak tahan klu dia dah kuarkan senjata ampuh dia tu, hmm apalagi.. tangisan maut tu laaa.. sure sume org akan tengok kat kitorg klu naddim meraung!!.. macam kena cubit padahal tak cubit pon!!.. maluu ooo :'(

Kuar dari jusco hari pon dah gelap.. perot dah berbunyi coz lum makan malam lagi.. Akhirnya singgah la kat kampung baru KL.. klu dah kat area tu slalunya klu nak makan kenyang kitorg makan nasi padang jer.. hehe katne lagi "restoran garuda emas" jalan raja alang tu la..
Dari jaman2 bunda jadik student dlu lagi dah slalu makan sini ngan ayah.. brader waiters yg amikkan order tu pun sampai dah cam kitorg.. dulu masa bunda belum kahwin dia slalu tegur n beramah mesra bila datang makan sana,, tapi masa nampak bunda dah jadi bini org dia senyum mesra pelanggan jer.. then masa bunda datang ngan anak 1 dia bagi senyum kat naddim aje.. and last time makan sana tengok bunda boyot mengandung dia hanya jeling2 wat duno shj!!! hhaha.. tak pe lah.. nk wat camne.. dah jadi mak orang kan.. saham pun dah merundum jatuh lah kahhhh!!
@JusCO Au2

Naddim kat Jusco AU2,, lepas pujuk naik kete2 nie baru dia ok.. nasib baik la benda ni free, jusco kasi free jeh.. kalau kat tempat lain kena sewa tau.. kat sunway 1 jam RM2 menatang nih!!



@foodcourt jusco.. naddim main tak hengattt!!! penat layan dia..


@Nasi Padang


for information, sebenarnya nama restoran nasi padang ni dah banyak kali tukar2.. dulu nama dia 'garuda maju',, pastu tukar lagi 'garuda nasi padang'.. then 'seri garuda emas'.. hmm agaknya dak banyak kali tukar2 owner kot pasal tu la asyik tukar2 nama jerr.. lepas ni tak tau lak dia nak tukar nama per.. jangan tukar jadi restoran 'burung Garuda' sudahhh hehehe.. tak pela janji rasa n selera nasi padang n satay nyer tetap sama.. tak berubah... :)




Naddim 'menomm'

me :)

Jus Limau RM4.00


Es Pokat (Avocado blend RM4.00)



Nasi + Lauk RM 6.50

Selalunya makan kat nasi padang semua lauk akan di hidangkan di meja kita.. then kita akan pilih mana yg kita nak,, mana lauk yg kita amik itulah yg akan di kira.. tapi kat sini kalau nak amik terus (layan diri) pun boleh gak..


@ayam POP


Sambal lado hijau ( sambal cili hijau)HOT!!

Sayur pucuk ubi..



Satay padang RM 4.00


style naddim mamam... nyumm!! habis sepahhh


Antara salesman yang hadirrr!!
RM 10.00 per each,,hehe tapi tak jual kat restoran nih!!



AddThis Social Bookmark Button


7 comments: to “ Pekena Nasi Padang...

  • ♥ aimi @ kamalina ♥
    Thursday, July 23, 2009  

    haa...naddim tu buat perangai sebab nak dpt adik..biasala tu mella.. nanti dia akan jadi lebih manja, lebih sensitif... mcm2 aksi yg tak biasa akan kluar nanti...

  • el
    Thursday, July 23, 2009  

    kalo mkn nasi padang ni..perghhh mmg byk lauk..kdg2 bape kali pusing daaaa..fenin2 x tau nk mn satu...kahhhh

  • Sham Ummi Echa
    Thursday, July 23, 2009  

    sham x penah try mkn nasi padang nih.. tgk cam sedap jer.. espokat tu rasa dia cemana..masam2 manis ke??? tingin plak nk try.. salu kalo g mkn kt kg baru..kitorang g mkn western je kt chop n stick atau pon kt Stable

  • mella
    Thursday, July 23, 2009  

    @k'aimi : mmg naddim manje berlebih2 la kak.. pastu nk pujuk kene mella jer yg blh.. klu ayah dia pujuk dia x moh huh!!!

    @el: makan nasi padang ni x leh slalu el.. tak elok utk kesihatan.. byk santan..

    @sham : es pokat tu rasa dia lemak manis lagi berkrim n ada rasa coklat2 sket.. try la dlu sham :)
    sama la kite western kg baru mmg cedapp.. salu singgah gak kat the ship.. tp yg paling wat tension bab parking n table yg full kat situ!! fuhhh

  • Puan Iza
    Thursday, July 23, 2009  

    ooo makan nasi padang yea....iza penah tgk restoran nie kat tv....ala yg warung kita tu.....cam nak try je makan kat sini....sedap ke mella?...

  • watie
    Friday, July 24, 2009  

    waaa bestnye jalan2 pastu cari makan... tang satay padang tue kan kan kan akak lum pernah makan lagi hihihi

    re = ooo sib baik akak dok klang kalau idak dah lama nyewa umah mella kat rawang nun hihihi

  • Anonymous
    Monday, February 22, 2010  

    membaca seluruh blog, cukup bagus

Blog Widget by LinkWithin